Vernay is a trusted fluid control solutions provider to leading OEM’s and emerging companies in all regions of the world. Vernay’s engineers and chemists are recognized throughout the industry for their expertise, and for providing co-designed, custom fluid control solutions that make our customers’ most ambitious product visions a reality. Vernay’s engineered components are used in everyday products including automobiles, printers, lawn & garden equipment and consumer products such as large and small appliances as well as household cleaning products. They can also be found in critical applications including life-saving medical devices, water-saving irrigation systems and cutting edge fuel cell technology. 

 


 

Position Title: Automotive Accountmanager Automotive

Location: Oldenzaal, The Netherlands


Automotive Accountmanager Automotive (full-time)  

 

Functieprofiel

Als International Accountmanager Automotive krijg je van Vernay het vertrouwen én de verantwoordelijkheid voor de internationale verkoop van hoogwaardige technische onderdelen aan de topmerken in Automotive. Je werkt aan een positieve ontwikkeling van omzet en winst binnen de toegewezen global opererende accounts, aangevuld met een aantal prospects. In co-creatie met klanten werk je aan innovatieve en grootschalige projecten. Je identificeert afzetmogelijkheden, ziet kansen en vertaalt deze in concrete projecten. Je denkt mee met de klant én de interne organisatie over oplossingen, vernieuwing en verbetering, zowel in kwaliteit als in rendement. Tijdens het ontwikkelingstraject en de daaraan verbonden meerjarige productie, ben je contract verantwoordelijke en onderhoud je contact met de klant op alle niveaus. Je versterkt daarmee het marktleiderschap van Vernay en draagt bij aan het ontwikkelen van visie, commerciële strategie en verdere uitbouw van de organisatie.

 

Verantwoordelijkheden 

▪     Initiëren en begeleiden van ontwikkelprojecten met commerciële dekking

▪     Het opbouwen en versterken van langdurige relaties in een markt die de allerhoogste eisen stelt

▪     Winstgevende omzet realiseren, vergroten of optimaliseren

▪     Adviseren van de klant vanuit je kennis van processen en producten

▪     Uitwerken van oplossingen ondersteund door een team van deskundige engineers

▪     Het vanuit een marktanalyse opstellen van jaarplannen en begroting

 

Wij vragen

 

▪     Een ambitieuze en plezierige collega met drive, durf en doorzettingsvermogen

▪     Een technische HBO/WO opleiding afgerond, Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde met minimaal 5 jaar werkervaring

▪     Commerciële ervaring binnen een internationale industriële omgeving bij voorkeur in een hoog kwalitatieve branche

▪     Technische kennis gecombineerd met uitstekende commerciële en klantgerichte vaardigheden

▪     Ervaring in de Automotive branche en kennis van kunststof- en rubbertechnieken zijn een grote pré

▪     Overtuigingskracht, conceptueel en analytisch (denk)vermogen, empathisch en reisbereid (+/-15%)

Duits en Engels in woord en geschrift kunnen communiceren of bereid dat bij te spijkeren 

 

Bedrijfsomschrijving

Internationale reputatie, Twentse nuchterheid. Dat is Vernay in Oldenzaal. Als Europees Hoofdkantoor van deze wereldwijd opererende organisatie wordt er elke dag met 300 collega’s gewerkt aan hoogwaardige innovatie oplossingen voor wereldmerken in Automotive en medische- en huishoudelijke apparatuur. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen.

 

Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen.

 

 

Geïnteresseerd?

Vernay heeft aan Siebert & Wassink opdracht gegeven om de juiste kandidaat te werven en selecteren. ‘Organisaties met talent versterken’ is de bedoeling van Siebert & Wassink Personeelsadvies. Met een breed palet aan HR instrumenten, waaronder assessments, werving & selectie, organisatie- en leiderschapsontwikkeling, coaching en outplacement, helpt Siebert & Wassink organisaties om het juiste talent te scouten, optimaal te benutten en teamsucces duurzaam te vergroten. Als businesspartner van haar klanten in Twente en De Achterhoek, doet Siebert & Wassink alles wat het resultaat nodig heeft.

 

Neem voor meer informatie contact op met onze adviseur Pieter-Bas van Vliet (053-4803550).

Solliciteren doe je hier.