Internationale reputatie, Twentse nuchterheid. Dat is Vernay in Oldenzaal. Vernay Europa B.V. is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. 
Vernay: een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De circa 300 medewerkers in Nederland leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automobiel industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen. 
Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen. Daarom zijn we op zoek naar een:


 

 

Position Title: Design & Tool Engineer

 

Location: Oldenzaal, The Netherlands

Fulltime

 

Functieprofiel

Als Design & Tool Engineer ben je als onderdeel van een multidisciplinaire projectteam verantwoordelijk voor het ontwerpen en modelleren van kritische fluid control producten (rubber, assemblies, kunststof en metaal) en de bijbehorende matrijzen. Ook houd jij je bezig met het ontwerpen van alle hulpmiddelen bijv. geautomatiseerde laad-robotisering. Je construeert de benodigde matrijzen waarbij je rekening houdt met moderne principes rondom maakbaarheid en houd je rekening met hoge kwaliteitseisen vanuit de klantomgeving. Samen met je collega’s in het projectteam werk je aan innovatieve en kwalitatief zeer hoogwaardige producten en productiemethodes voor een internationale klantenkring. Je bent zeer vaardig in het construeren en modelleren en voelt je in een fijnmechanische omgeving als een vis in het water. De wereldwijde organisatie Vernay is groeiend en voortdurend in beweging. Met jouw kennis en ervaring lever je een actieve bijdrage aan het verder professionaliseren van de organisatie. Je gaat nauw samenwerken met een team van ervaren collega’s en daarnaast met de afdelingen Sales, Kwaliteit, Logistiek en Productie op het gebied van productontwerp. Als teamplayer beschik je over een pragmatische en oplossingsgerichte instelling.

 

Verantwoordelijkheden

 • Ontwerpen en modelleren van product- en matrijstekeningen
 • Construeren van bijbehorende hulpmiddelen zoals geautomatiseerde laadsystemen
 • Construeren van matrijzen
 • Maken van calculaties voor tooling
 • Technisch aansturen van tooling-leveranciers
 • Actieve bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de Engineering-afdeling
 • Rapporten aan de Manager Engineering

 

Wijvragen

 • Een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO niveau, richting Werktuigbouwkunde,
 • Autotechniek of soortgelijk
 • Tenminste 2 jaren ervaring in detail-engineering (Solid Edge of soortgelijk)
 • Affiniteit met fijnmechanische constructies, spuitgiettechnieken en precisie-metaalbewerking
 • Een nauwkeurig, gestructureerd en stevig persoon
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré

 
Bedrijfsomschrijving

Internationale reputatie, Twentse nuchterheid. Dat is Vernay in Oldenzaal. Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA.
Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De circa 300 medewerkers in Nederland en de 60 medewerkers van de Italiaanse zusterorganisatie leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt.

Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automobiel industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen.

Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen.  

 

Informie

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Cecile ten Bokum (Recruiter) via 06- 34 86 81 42.

 

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze functie en acht je jezelf geschikt, mail dan jouw motivatiebrief voorzien van Curriculum Vitae naar Cecile ten Bokum, via c.ten.bokum@ctbpersoneelsadvies.nl.