Voor de afdeling Engineering zijn we op zoek naar een sterke en energieke:

 

Project Leider - Product Engineer (full-time, Location: Oldenzaal)


Functie-inhound:

Als Projectleider / Product Engineer leid je tijdens de uitgebreide ontwikkelfase projecten en werk je nauw samen met een multifunctioneel intern team, leveranciers en klanten om het functionele product te definiëren en te verifiëren. Je stelt een projectplanning op en komt deze conform doelstelling overeen. Je vertaalt functionele klantbehoefte in concrete productoplossingen. Je stelt product- en machinespecificaties op en berekent kostprijsniveaus. Parallel aan de ontwikkelfase ontwikkel je het productie proces. Je maakt de vertaalslag van klantbehoefte naar interne organisatie en zorgt voor een juiste en tijdige overdracht richting afdeling Operations. De functie, de markt en de werkomgeving zijn zeer dynamisch. Je werkt aan diverse sterk variërende projecten in verschillende fases van ontwikkeling. Succes vereist een vasthoudende en sterke persoonlijkheid van je, opdat je in staat bent projecten gestructureerd te realiseren. Een hoge mate van klant- en doelgerichtheid gaan hiermee gepaard, waarbij je een stevige gesprekspartner bent.

Profiel:

  • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO niveau, richting Werktuigbouwkunde, Autotechniek of vergelijkbare technische richting. Aanvullende opleiding(en) op het gebied van Lean Six Sigma is/zijn een pré
  • Je hebt minimaal 5 jaren werkervaring in een soortgelijke functie in een technische projectomgeving in een (internationaal opererend) industrieel bedrijf.
  • Je bent een generalist met brede technische belangstelling en sterk organiserend vermogen.
  • Je bent een communicatief vaardig, overtuigend, neemt initiatief en ambieert een functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan je analyserend en probleemoplossend vermogen.
  • Je pakt het leiderschap op een natuurlijke manier op en toont doorzettingsvermogen en creativiteit.
  • Je beheerst de Engelse en Duitse taal uitstekend in woord en geschrift. Kennis van de Franse taal is een pré.
  • Ervaring in de rubber- en kunststofindustrie alsmede in de automobiel industrie (ISO-TS 16949) is een pré.
Aanbod:
Een uitdagende en zelfstandige functie in een groeiend internationaal bedrijf, waar je de kans hebt een toegevoegde waarde te leveren aan verdere professionalisering van de organisatie. Vernay Europa B.V. kent uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 

Bedrijfs - en contact informatie:
Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is als Europese hoofdvestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA. Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende en innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische “fluid control” oplossingen. De circa 250 medewerkers in Nederland en de 110 medewerkers van de Italiaanse zusterorganisatie leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblages voor de automobiel industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Het succes van deze organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring, technische ontwikkelmogelijkheden, kwaliteit, betrouwbaarheid en commitment.

Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Jos Heidkamp, Engineering Manager Europe, op 0031 (0) 541 589 927. 

 
Reactie:
Heb je belangstelling voor deze functie en acht je jezelf geschikt, kijk dan voor uitgebreide informatie op onze website www.vernay.com. Sollicitaties in de vorm van een motivatiebrief en curriculum vitae kunnen, tot nader bericht, gericht worden aan Boukje Broekman, Manager Human Resources, via HROldenzaal@vernay.com
! Let op: in verband met de vakantieperiode nemen wij de sollicitatie vóór 8 of ná 26 augustus 2016 in behandeling