Vernay is a trusted fluid control solutions provider to leading OEM’s and emerging companies in all regions of the world. Vernay’s engineers and chemists are recognized throughout the industry for their expertise, and for providing co-designed, custom fluid control solutions that make our customers’ most ambitious product visions a reality. Vernay’s engineered components are used in everyday products including automobiles, printers, lawn & garden equipment and consumer products such as large and small appliances as well as household cleaning products. They can also be found in critical applications including life-saving medical devices, water-saving irrigation systems and cutting edge fuel cell technology. 

 


 

Position Title: Technisch Inkoper

Location: Oldenzaal, The Netherlands


Initiatiefrijke en stevige onderhandelingspartner (full-time)  

 

Functieprofiel

Als Technisch Inkoper ben je samen met een collega verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen (rubber), technische halffabricaten (kunststof/metaal-componenten) en technische dienstverlening. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een deel van de facilitaire inkoop. Je waarborgt, conform de strategie van de organisatie, het inkoopproces door het selecteren, ontwikkelen en evalueren van (internationale) leveranciers in lijn met de IATF 16949 norm. Op basis van een analyse van technische specificaties dien je aanvragen in bij leveranciers en vertaal je kwaliteitseisen richting leveranciers. Door middel van opvolging van 8D rapportages voer je preventieve en corrigerende maatregelen door bij leveranciers. Je ontwikkelt leveranciers die concurrerend zijn op het gebied van veiligheid, kwaliteit, leverprestatie en kosten. Tot jouw takenpakket behoort het onderhandelen en het continu realiseren van kostenbesparingen. Jaarlijks stel je het Audit Plan voor leveranciers op en zorg je voor uitvoering en opvolging hiervan. De wereldwijde organisatie Vernay is groeiend en voortdurend in beweging. Met jouw kennis en ervaring lever je een actieve bijdrage aan het verder professionaliseren van de organisatie. Je gaat nauw samenwerken met een collega Technisch Inkoper en daarnaast met de afdelingen Sales, R&D, Engineering, Kwaliteit, Logistiek en Productie op het gebied van inkoop. Als teamplayer beschik je over een pragmatische en oplossingsgerichte instelling..

 

Verantwoordelijkheden 

 • Inkopen van grondstoffen, halffabricaten, technische dienstverlening en facilitaire inkoop
 • Inkopen van nieuwe machines en technische apparatuur
 • Ontwikkelen van leveranciers in relatie tot kwaliteit, leverprestatie, kosten en veiligheid
 • Actieve bijdrage leveren aan het professionaliseren van de Inkoopafdeling
 • Rapporten aan de Managing Director Operations  

 

Wij vragen

 • Een afgeronde technische opleiding op minimaal HBO niveau, richting Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of soortgelijk
 • Aanvullende NEVI-1 opleiding
 • Tenminste 3 jaar inkoopervaring in een internationale productieomgeving
 • Affiniteit met productietechniek, kwaliteitsmanagement en logistiek
 • Een overtuigend en initiatiefrijk persoon, goede communicatieve vaardigheden en de ambitie om te werken in een functie waarbij hoge eisen worden gesteld aan je organiserend vermogen
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden, doorzettingsvermogen en creativiteit
 • Goede beheersing van de Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré

Je speelt een leidende rol bij het verder professionaliseren van de Inkoopfunctie binnen Vernay Europa. Je initieert veranderingen en verbeteringen en weet deze op pragmatische wijze te implementeren binnen de organisatie. Met je technische affiniteit en persoonlijkheid ben je in staat om goede relaties met onze leveranciers te onderhouden. Hierbij streef je naar een optimale mix van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en prijs. Resultaatgerichtheid, samenwerken en pragmatisme zijn belangrijke kenmerken.

 

Bedrijfsomschrijving

Internationale reputatie, Twentse nuchterheid. Dat is Vernay in Oldenzaal. Vernay Europa B.V. in Oldenzaal is als Nederlandse vestiging de dochter van Vernay Laboratories, Inc. USA.
Vernay is een wereldwijd opererende, groeiende, innovatieve organisatie met meer dan 65 jaar specialistische ervaring in kritische fluid control oplossingen. De circa 300 medewerkers in Nederland en de 60 medewerkers van de Italiaanse zusterorganisatie leveren kennis, kwaliteit en oplossingen voor wereldspelers in de automobiel- en medische industrie en de huishoudelijke apparatenindustrie. Nieuwe producten worden in nauwe samenwerking met internationaal opererende klanten ontwikkeld, waarna jarenlange serieproductie volgt. Met exclusieve precisie rubber componenten en assemblies voor de automobiel industrie en andere industriële markten heeft Vernay Europa B.V. een leidende marktpositie. Vernay brengt innovatie, expertise en kwaliteit samen om tot de allerbeste oplossingen voor auto’s en apparatuur van morgen te komen.

Het succes van de organisatie is gebaseerd op specialisatie, toepassingservaring en technische ontwikkelmogelijkheden, maar vooral op de kracht van de mensen.

 

Geïnteresseerd?

Vernay heeft aan Siebert & Wassink opdracht gegeven om de juiste kandidaat te werven en selecteren. ‘Organisaties met talent versterken’ is de bedoeling van Siebert & Wassink Personeelsadvies. Met een breed palet aan HR instrumenten, waaronder assessments, werving & selectie, organisatie- en leiderschapsontwikkeling, coaching en outplacement, helpt Siebert & Wassink organisaties om het juiste talent te scouten, optimaal te benutten en teamsucces duurzaam te vergroten. Als businesspartner van haar klanten in Twente en De Achterhoek, doet Siebert & Wassink alles wat het resultaat nodig heeft.

Neem voor meer informatie contact op met onze adviseur Pieter-Bas van Vliet (053-4803550).

Solliciteren doe je hier.